GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

Miből készülnek a magbonbonok?

A magbonbonok válogatott irodai papírhulladékból és minősített, vegyszermentes vetőmagokból készülnek.

Milyen magok vannak a magbonbonokban?

A magbonbonok főként egynyári virágokat és zöld fűszernövények magjait tartalmazzák, de vannak limitált kiadású termékek, melyekben chili habanero, paprika, búza vagy éppen cicafű magkeverék található.
Bővebben a magokról itt olvashatsz: https://business.seedbonbon.humagbonbon-tudnivalok/ultetheto-magbonbon-milyen-magok/

Mit kell csinálni a magbonbonokkal?

A magbonbonokat akár egyenes a földbe is lehet tenni és betakarni, majd ugyanúgy gondozni, mintha etőmagot szórnánk a földbe. Hatékonyabb megoldás, ha beáztatjuk a magbonbont, és így szét lehet morzsolni (vagy hosszabb idő után szétmálik), majd így szórjuk a földbe, ahova szánjuk. Ezzel a megoldással nagyobb hely jut egy-egy növénynek, jobban tudnak érvényesülni.

Mikor ültessük el a magbonbonokat?

Általában azt javasoljuk, hogy márciusban beltéren világos ablakban elkezdhető a magbonbon éltre keltése, majd május körül szabadba is ki lehet ültetni vagy ilyenkor már a fagyok elmúltával egyenesen a szabadba is ültethetjük.

Milyen gondozásra van szükség?

Az általunk szelektált magok kevsébé hozzáértők kezében is jó eséllyel fognak kikelni és fejlődni. Azonban szükséges alapfeltételek megteremtése: megfelelő minőségű föld, vízmennyiség, napfény. Lényegében ugyanúgy kell gondozni a magbonbonokat, mintha csak vetőmagokat tennénk a földbe. Egyetlen kivétel, ha egészben ültettük el, akkor a kiszáradás ellen fokozottan óvjuk.

Mivel vannak megfestve a magbononok?

A magbonbonok alap színe fehér, ezt tudjuk ételfestékkel és növényi festékekkel színezni. Zöld, sárga, kék, málnapiros, eperpiros, narancssárga, barna, szürke alapszíneink vannak, ezeket tudjuk kombinálni.

Egyedi színeket szeretnék. Lehetséges?

A magbonbonokat kérés esetén kívánt színre színezzük. Azonban fontos tudni, hogy nem tudunk 100%-ban pantone szín szerint keverni, kézzel, ételfestékkel a kívánt színt igyekszünk a lehető legközeleb vinni a kívánt színhez, de enyhébb árnyalatbeli különbségek előforulhatnak. Az elmúlt 5 év alatt soha nem volt gond a színegyezéssel, szeretnénk, ha a jövőben sem lenne. Az alapszínek: fehér, zöld, sárga, kék, málnapiros, eperpiros, narancssárga, barna, szürke alapszíneink vannak, ezeket tudjuk kombinálni.

A magbonbonokat könnyen össze lehet téveszteni valódi édességekkel. Nem lesz baj?

A csomagoláson jelölni szoktuk, hogy nem élelmiszerről van szó, de őszintén szólva, ha valaki véletlenül nem veszi észre, hogy egy papírformát tesz a szájába, akkor sem történik vele különösebb baj, hiszen csak papír és vegyszermentes anyagok alkotják a magbonbont. Visszajelzések alapján csak első ránázésére gondolják ehetőnek, aki megfogja, azonnal észre fogja venni, hogy nem stimmel valami.

Logózást szeretnénk. Van lehetőség saját grafikus által készített anyagot használni?

Minden termékünknél van megoldásunk a logózásra. A logózás helyét itt lehet megnézni. Minden esetben van stancunk, segédletünk, amely alapján hozott grafikai anyag is megfelelő.

Németországba szeretnénk vinni a magbonbonokat. Nem ütközik akadályba a reptéren?

A magbonbon termékek a nébih szakértőivel egyeztetve nem tartoznak abba a körbe, hogy növényútlevél kiállítására lenne szükség. Tehát a termékeink az EU tagállamain belül szabadon szállíthatók. Fontos, hogy sem Svájcba, sem Az Egyesült Királyságba nem érvényes ez a kedvezmény, oda termkeinket nagyobb mennyiségben csak a vásárló egyéni felelősségére tudjuk biztosítani. Mivel a terméeink specális termékkategóriát képeznek, nem garancia, hogy ne akadna fent a vámon egy haramadik országba való utaztatáskor.

Cégként szeretnénk rendelni. Hogyan történik a rendelés leadás?

Egyedi rendeléshez emailben egyeztetjük le a részleteket, a magok, színek, logózás módjait. Az emailben leadott rendelést mi elfogadjuk, távollevők közötti létrejött szerződésnek tekintjük, de természetesen ha a cégnek szükséges saját megrendelő vagy egyéb dokumentum(pl. átláthatósági nyilatkozat, adóigazolás stb) , a tőlünk telhető legrövidebb úton visszaküljük. A számla kifizetése alapesetben 8 nap, de a megrendelő cég szokásos fizetési határidejét figyelembe tudjuk venni. A számlát a termékek elkészültekor emailben küldjük a megrendelő kapcsolattartónak.

Cégként rendelnénk. Milyen számlázási és fizetési feltételek vannak?

A fizetési mód mindig eseti megállapodás kérdése, alkalmazkodunk a megrendelő cégnél megszokott folyamatokhoz. Díjbekérő vagy a termék elkészültekor kiállított számla alapján lehet fizetni a termékekért. Ha nincs külön megállapodás, alapesetben 8 napos átutalásos számlát állítunk ki, melyet banki átutalással vagy futáros szállítás esetén utánvéttel (készpénzben vagy bankkártyával) lehet kiegyenlíteni.

Áfás számlát szeretnénk majd kérni. Megoldható, ugye?

Természetesen. A számlát a Seed Bonbon Handmade Kft. állítja ki, amely áfás számlát ad.

show
Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró